Isnin, 22 Ogos 2011

SEKALI LAGI ANWAR TAKUT UNTUK BERSUMPAH ......??Benar telahan para Blogger yang menyatakan Anwar Ibrahim akan memilih jalan paling selamat buat dirinya dalam membela diri pada perbicaraan Liwat yang berjalan ini.

Kami menjangkakan Anwar akan memilih untuk TIDAK BERSUMPAH dalam memberikan keterangan. Dan benar jangkaan kami bila Anwar Takut untuk Bersumpah dihadapan Hakim.
..............

3 pilihan Anwar :

1) Memberi keterangan bersumpah dari kandang saksi(ada kredibiliti, disoal balas DPP)

2) Memberi keterangan tidak bersumpah dari kandang bersalah tiada kredibiliti, keterangan tiada pemberat, tidak disoal balas DPP)

3) Berdiam diri ( terus jatuh hukuman)

Daripada 3 pilihan di atas Anwar telah memilih yang kedua:

2) Memberi keterangan tidak bersumpah dari kandang bersalah tiada kredibiliti, keterangan tiada pemberat, tidak disoal balas DPP)

Apa yang Blogger Papa Gomo telah nyatakan semalam :

Papa Gomo yakin dan amat pasti bahawa Anwar Ibrahim akan memilih pilihan yang kedua yang mana beliau akan membela diri tampa perlu ANGKAT SUMPAH.(tiada kredibiliti, keterangan tiada pemberat, tidak akan disoal balas DPP) Ini pilihan yang Gomo jangkakan Anwar akan pilih memandangkan Anwar Ibrahim tidak berdaya untuk BERSUMPAH dalam memberikan keterangan nya dan TAKUT untuk disoal balas oleh Pendakwaraya.

Nak pilih yang 1 atau yang 3 ...... teloq dah tak ada ........

credit kepada : Papa Gomo
http://www.papagomo.com/2011/08/breaking-news-hakim-mahkamah-tinggi.html

0 ulasan: