Selasa, 2 September 2014

MENGAPA ISRAEL BERPANGKALAN DI SINGAPURA?

Bahagian 6

TAHUKAH ANDA PANGKALAN ISRAEL HANYA SATU SAHAJA IAITU DI SINGAPURA


Mengapa di Singapura? Tidak di tempat lain. Cuma Amerika sahaja yang membina banyak pangkalan di merata dunia.

APA YANG INGIN DIKAWAL MEREKA?

Tahukah anda mengikut DNA yang dilakukan kepada 86 lelaki Melayu oleh seorang professor perempuan di UKM baru-baru ini, terdapat 27% variant Mediterranean dalam darah DNA Melayu. Dalam kamus sains, DNA Mediterranean adalah dari bangsa Euro-Semitik termasuk dari Bani Israel.

Tidak ada seorang Melayu pun yang tahu mengenai salasilah keturunan Bani Israel mereka. MALA ADALAH THE LOST TRIBE YANG SEBENAR, Jadi kalau berpandu kepada kitab Yahudi tua bahawa 'Lost Tribe' dari kalangan Manasseh (anak Nabi Yusuf a.s.) yang bakal berada di barisan hadapan tentera Imam Mahdi dan bakal menyembelih orang-orang Yahudi di Palestin dan bakal juga memadamkan Israel daripada peta dunia adalah terdiri daripada orang-orang Melayu. Ini tidak bercanggahan dengan mana-mana hadis mengenai Imam Mahdi.

Jika ingin mengetahui lebih lanjut sila baca :
http://raja-jawa.blogspot.com/2012/11/asal-melayu-dari-keturunan-bani-israel.html


STRATEGI MENGKUCAR-KACIRKAN DUNIA MELAYU ISLAM

Hubungan Malaysia - Indonesia sudah beberapa kali panas. Seperti ada sahaja tangan-tangan jahat yang cuba menyalakan api perbalahan di antara Indonesia dan Malaysia. Setelah kian kali, dua negara serumpun-seakidah ini kucar kacirkan soal nasionalisme yang sama sekali tidak diajar ulama-ulama Melayu terdahulu.

Masalahnya mudah, namun luar biasa bagi kaum nasionalis, iaitu permasalahan sempadan Camar Bulan di Sambas yang katakan telah dijajah Malaysia.

Kita perlu membuka mata bahawa konflik antara Malaysia dan Indonesia ini tidak terjadi dengan sendirinya. Ada unsur-unsur pencetus punca api yang menghasilkan asap besar. Persoalannya siapakah pemetik api itu? Umat ​​Muslim? Bukan, kerana kita hanya mangsa.

Pakar Melayu Prof. Dr. Dato 'Nik Anuar Nik Mahmud dari Institut Alam dan Tamadun Melayu, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) yakin bahawa ada campur tangan pihak luar di balik permusuhan kedua-dua negara serumpun muslim ini.

Dalam catatan buku Thomas Raffles disebutkan, Barat harus memastikan bahawa alam Melayu ini lemah. Untuk melemahkan, Raffles mencadangkan dua buah strategi.

Pertama, pendatang-pendatang asing masuk ke Melayu supaya kawasan ini tidak menjadi kawasan Melayu, melainkan majmuk (dibawa orang-orang China dan India).

Hakikatnya pada hari ini bilangan orang Melayu yang menganut Islam hanya sekitar 50.1% (statistik tahun 2010) dan Islam di Malaysia lemah, tidak bersatu padu dan bermusuhan sesama sendiri.

Kedua, pastikan bahawa raja-raja Melayu iaitu Semenanjung, Sumatera, Jawa dan sebagainya, tidak mengambil para ulama Arab menjadi penasihat mereka. Jadi, tujuan mereka memang untuk memisahkan Arab dengan Melayu.

Bersatunya antara Malaysia dan Indonesia membentuk Empayar Islam Melayu inilah yang sangat ditakuti oleh Zionisme.

Mereka sedar Melayu adalah potensi kuat dalam membangkitkan Islam dari tenggara Asia, maka itu laluan ini harus dicantas dengan apa jua caranya. Dan pengalaman bangsa Indonesia yang kerap mudah diadu domba adalah kunci yang mereka pegang ketika zaman devide et impera.

Yang juga kita harus faham adalah Thomas Stamford Raffles sendiri seorang Freemason. Menurut Th Stevens dalam bukunya Tarekat Mason Tidak, Raffles pada tahun 1813 dilantik sebagai mason bebas di bantara "Virtutis et Artis Amici". "Virtus" merupakan suatu bantara sementara di ladang Pondok Gede di Bogor, Indonesia.


Ladang itu dimiliki Naib Suhu Agung Nicolaas Engelhard. Di situ Raffles dinaikkan pangkat menjadi ahli (gezel), dan hanya sebulan kemudian dinaikkan menjadi meester (suhu) di lodge "De Vriendschap" di Surabaya.

Raffles pula yang mendirikan Singapura moden yang kini menjadi pangkalan Israel di Asia Tenggara. Agen-agen zionis melalui Singapura adalah penghasut sebenarnya dalam mengeruhkan hubungan sesama muslim Melayu.

Kebanyakan koruptor Indonesia pun tinggal di Singapura selepas merompak wang hasil keringat anak-anak Indonesia dan rakyat jelata.

Singapura adalah sekutu zionis. Mereka tidak mahu menandatangani perjanjian extradisi dengan Indonesia semata-mata melindungi koruptor ini kerana mereka bawa banyak wang ke Singapura. Jumlah yang dilarikan oleh koruptor ini dianggarkan berjumlah sekitar US$87 billion.

Untuk mengalihkan isu ini dari masyarakat Indonesia, mereka akan cuba cari isu supaya masyarakat Indonesia lebih tumpuan pada isu yang mereka cipta.

Maka diwujudkanlah isu sekarang, konfrontasi Malaysia - Indonesia. Melalui media sekular di negara ini, mereka terus berupaya agar rumpun Melayu bangga akan identiti negara-nya masing-masing. Berbagai isu ditimbulkan untuk memanaskan suasana rakyat Malaysia dan Indonesia. Antaranya ialah isu lagu kebangsaan dan batik.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Israel di Singapura, semua terkandung di dalam buku yang bertajuk Singapura Basis Israel Asia Tenggara oleh Rizki Ridyasmara. 

Secara ringkasnya kandungan buku tersebut adalah Penulis menyamakan singapura dengan Israel adalah kerana Israel dan Singapura terletak masing-masing dikelilingi oleh jiran tertangga yang beragama Islam walaupun rakyat Israel berbangsa Yahudi dan beragama Yahudi dan kebanyakan rakyat Singapura beragama Kristen Protestan dan ramai etenik Cina.

Buku ini juga menceritakan tentang Tokoh Parti buruh Singapura iaitu David Saul Marshall. Marshall seorang Perdana Menteri Singapura yang pertama dan berbangsa Yahudi Ortodoks Iraq.

Menteri Pertahanan Singapura, Goh Keng Swee,1965 menyatakan

“Yang boleh mambantu Singapura hanyalah Israel. Sebuah negara kecil yang dikepung oleh Negara-negara muslim tetapi mampu menjadi kuasa tentera yang kuat. Hanya Israel yang mampu membangun ketenteraan yang dinamis di sini”.

Beliau turut memetik ucapan Lee Kuan Yew; From Third Wordl of First Singapore,1963-2000: Building an army from scratch. Pada tahun 1962 atas restu Lee Kuan Yew , Goh, telah terbang ke Bangkok berjumpa Duta Besar Israel bernama Mordechai Kidron. Beliau adalah perancang kepada system pertahanan dan interligent yang hebat. Sejak saat itu mereka kerap berjumpa dicatatkan dari tahun 1962 hingga 1963 untuk berbincang pembukaan kedutaan Israel di Singapura. 

Penulis juga mencatatakan Lee Kuan Yew pernah berkata dengan memetik tokoh pujuan iaitu Niccolo Machiavelli iaitu 

“Between being loved and being feared, I have always believed Machiavelli was right. Ifnobody is afraid of me, I’m meaningless” 

“Di antara dicintai dan ditakuti, saya selalu percaya bahawa Machiavelli benar. Jika tidak ada orang yang takut padaku, aku tidak bererti apa-apa.” 

Buku ini juga mencatatkan setelah Stamford Raffles membuka sebuah pos perdagangan di Singapura, sejumlah perdagang Yahudi dari Iraq telah pergi ke Singapura. Populasi yang sedikit seramai 40 orang telah mendirikan sebuah sinagog di kawasan berdekatan dermaga. Yahudi di sini dari Yahudi Sephardim yang berpindah dari Baghdad. Selepas itu Yahudi dari Ashkenazim yang berasal dari dataran Eropah juga ke Singapura. 

Maghain Aboth Synagogue, Singapore
Pada tahun 1879 jumlah orang Yahudi dicatatkan adalah 172 orang. Dalam tahun 1905 orang yahudi di Singapura dicatakan sekitar 500 orang. Enam tahun kemudian jumlah ini meningkat kepada 600 orang. Pada tahun 1931 bertambah lagi sehingga 832 orang. Pada tahun 1939 jumalah Yahudi berjumlah dua kali ganda iaitu 1500 orang. Di catatkan dalam tahun 2004, jumlah orang Yahudi di Singapura adalah sekitar 300 orang. 

Pada tahun 1939, orang Yahudi telah ditangkap dan di tawan oleh Jepun. Ini menyebabkan ramai lari menyelamatkan diri ke Australia, Amerika Syarikat dan Israel. 

Ini adalah fakta yang menarik. Pada tahun 1968, Singapura secara rasmi menjalin hubungan dagangan dengan Israel. Pada Mei 1969 hubungan diplomatik antara dua Negara tersebut di rasmikan. 

Fakta menarik : 

Menurut Economic Intelligence Unit Review, 1998, yang dirujuk oleh penulis menyatakan pada awal 1997 negara Asia mengalami kegawatan ekonomi, kerana George Soros memborong matawang US dollar di pasaran asia. Banyak Negara di asia Tenggara mengalami kegawatan yang teruk kecuali Singapura. Singapura mencatatkan pertumbuhan 8.5% 

Israel sedang menyahudikan Indonesia dan Malaysia yang membentuk negara terbesar penduduknya beragama Islam di Asia Tenggara yang mengelilingi Singapura seperti negara Israel yang dikelilingi oleh negara Islam. 

Perancangan 100 tahun akan datang adalah menjadikan penduduk kedua-dua negara yang beragama Islam adalah sekitar 40%. Ini bermakna penganut Islam telah menjadi minoriti dan lemah. 

Ratusan bendera sudah berkibaran secara terang dan nyata menunjukkan bangsa Yahudi sudah mula menunjukkan keberanian dan pastinya bilangan mereka semakin ramai. Baca di sini.

Di Malaysia mungkin mereka masih belum sampai masanya untuk menunjukkan identitinya yang sebenar. Kelekaan umat Islam di Malaysia bercakaran sesama sendiri kerana perbezaan parti telah melalaikan (memang selama ini pun Melayu sentiasa lalai) gerakan penyerapan Yahudi dalam urat nadi tanah tumpah darah bangsa Melayu.


Yahudi sudah lama bertapak di Penang, siapa bawa Yahudi ke Penang?

Rata-rata orang Penang pasti tahu di mana Yahudi Road atau sekarang namanya telah ditukar dengan nama Jalan Zainal Abidin dimana terletaknya Menara UMNO dan Pejabat Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP).

Lambang Yahudi Zionis Israel tertera dengan
jelas di perkuburan tersebut
Persoalannya mengapa jalan itu diberi nama Yahudi Road.Sejarah menunjukkan bahawa Yahudi sudah berada di Pulau Pinang sejak tahun 1700an.

Terbukti di Yahudi Road ada perkuburan Yahudi Zionis Israel sebanyak 200 kubur dan dijaga dengan baik oleh penjaga kubur berbayar .Jika ada kubur pasti ada kaum keluarga di sini. 

Persoalan sekarang adalah tanah ini milik siapa? 

Siapa yang bayar cukai tanah dan di mana lagi terdapat kubur yahudi di Pulau Pinang? 

Negeri Pulau Pinang mula dijajah oleh lnggeris yang diketuai oleh Captain Francis Light pada tahun 1786. Bahagian Pulau Pinang yang mula-mula dibangunkan ialah di kawasan Tanjung di Georgetown yang dikenali dengan nama Tanjung Penaigre. 

Kawasan untuk perniagaan yang mula-mula dimajukan oleh Captain Light terletak di antara Lebuhraya Light, Lebuhraya Beach di pinggir pantai, Lebuhraya Malabar (kemudiannya dipanggil Lebuh Chulia) dan Lebuhraya Pitt. 

Gambar (ehsan Pas Bukit Bendera) - aktivis PAS menziarahi kubur orang Yahudi di P.Pinang. 

Sebenarnya Negeri Pulau Pinang adalah negeri yang mempunyai peratusan etnik Melayu dan penganut Islam terendah di Semenanjung Malaysia. 

Pulau Pinang juga mempunyai komuniti Yahudi Armenia tetapi selepas perang dunia kedua dan penubuhan negara Israel, komuniti Yahudi di Pulau Pinang hampir lenyap. Mungkin kebanyakkan mereka berpindah ke Israel. 

Sejarah orang Yahudi anda boleh baca di sini atau di Bahagian 1 hingga 4 sebelum ini. 

Pada tahun 1895, orang pertama Yahudi, Yehezkiel Manasseh telah berhijrah dari Baghdad dan terus menetap di Pulau Pinang, Malaysia. 

Selama lebih dari 30 tahun, Manasseh adalah satu-satunya orang Yahudi yang terdapat di negeri ini, di samping beliau terus mengamati dan memelihara hari-hari kebesaran Yahudi serta sistem peraturan pemakanan Yahudi yang dikenali sebagai Kosher (makanan halal versi Yahudi). 

Setelah tamat Perang Dunia 1, lebih ramai orang Yahudi mulai menetap di Malaysia. Kemudian semasa Perang Dunia II meletus, komuniti puak Yahudi tersebut telah berpindah ke Singapura. Hingga ke tahun 1963, hanya 20 keluarga Yahudi sahaja yang menetap di Malaysia. 

Hari ini, sekitar 100 orang Yahudi berada di Malaysia. Di Pulau Penang, masih lagi terdapat sekumpulan kecil kelompok Yahudi dan tanah perkuburan mereka di George Town di kawasan persimpangan Yahudi Street (Jalan Yahudi). 

Kawasan perkuburan orang Yahudi di Penang adalah dianggap paling tertua di pusara negara ini. Kedapatan ukiran pada batu nisan yang tertua di pusara tersebut bertarikh pada tahun 1805 dan yang terakhir pada tahun 1976. 

Terdapat juga di kawasan perkuburan tersebut kubur seorang pegawai Inggeris Yahudi yang dibunuh semasa Perang Dunia II. Sebahagian besar orang Yahudi yang menetap di Malaysia adalah pelarian dari Rusia. 

Talian serta alamat mereka di Malaysia : 

Congregation 
28 Nagore Road 
Penang 

The Jewish Cemetery, Penang Neighborhood: Georgetown 
Tel: +60 4 261 6663 
(Penang Tourist Centre) 

Address: 
Jalan Zainal Abidin 
Penang MY, 10400 

Mr. Gary Braut 
Precision Bearing 
17502 Jalam 4 Taman Selayang Baru 
Industrial Area Kuala Lumpur 68100 Malaysia 
Tel: 603-6138-6200 
Fax: 603-6138-6206 
email: pirkei@pc.jaring.my 

Sumber : 

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/vjw/malaysia.html 
http://asianjewishlife.org/blog/snapshots-of-jewish-singapore/ 
http://www.islamtimes.org/vdcbsfb5wrhbs0p.qnur.html

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Info yg sgt berguna utk generasi pd ms kini.. wajib dikongsikan bersama..supaya masyrkt skrg tidak terus leka & lalai.. dgn keseronokan & hiburan.

Unknown berkata...

DEKLARASI PERANG KHILAFAH ISLAM
Bismillahir Rahmanir Rahiim
Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi


Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
Markas Besar Angkatan Perang
Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

Mengeluarkan Pengumuman kepada
1. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Afrika
2. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Eropa
3. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia
4. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia Tenggara
5. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Amerika
6. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Australia
7. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Utara
8. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Selatan
9. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia

PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

MULAI HARI INI
YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
BERLAKULAH PERANG AGAMA
BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM DAN DINUL BATHIL
BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DISELURUH DUNIA
MEMBUNUH DAN TERBUNUH FISABILILLAH

"Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah); dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari pembunuhan, dan janganlah kamu memerangi mereka di Masjidil Haram, kecuali jika mereka memerangi kamu di tempat itu. Jika mereka memerangi kamu (di tempat itu), maka bunuhlah mereka. Demikanlah balasan bagi orang-orang kafir. Kemudian jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan (sehingga) ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah. Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka tidak ada permusuhan (lagi), kecuali terhadap orang-orang yang zalim.”
(Q.S: al-Baqarah: 191-193).

BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
DARI HULU HINGGA HILIR

WAHAI PARA IKHWAN JANGAN PERNAH TAKUT PADA MEREKA,
UBUN-UBUN MEREKA SEMUA BERADA DALAM KEKUASAN DAN KEHENDAK ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA.

HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
KHALIFAH IMAM MAHDI.

Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
Maha Penyayang.

Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan sehingga ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah.
Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu),
maka tidak ada permusuhan (lagi),
kecuali terhadap orang-orang yang zalim.
Al-Baqarah : 192-193

SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

Tanpa Nama berkata...

Yahudi adalah lambang kedinamikan umat manusia yang Berjaya bangkit dari penindasan sejak zaman Nabi Musa a.s, keupayaan bangsa Yahudi bangkit menjadi satu bangsa yang konsisten sesuai dengan nubuatan dalam kitab Injil, atas sebab itu ramai bangsa di dunia khususnya muslim sangat takut takut dan fobia dengan bangsa Yahudi.

Anehnya, bangsa-bangsa yang takut dan fobia kepada Yahudi sebaliknya menerima dan mengguna kesemua ciptaan teknologi sains dan teknologi perubatan yang dicipta oleh bangsa Yahudi.

Bagaimana agaknya dunia ini tanpa kecanggihan teknologi yang diasaskan oleh Yahudi? (callybambang)

Unknown berkata...

Mmmm

Unknown berkata...

Mmmm

dinozain berkata...

Teknologi hebat Israel pasti tidak bisa menantang teknologi Allah.
Taurat ribuan tahun udah menubuat bahwa Allah mengumpul semula orang2 Israel di bumi nenek moyang mereka dengan nikmat dan sampai satu saat mereka dimusnahkan dengan penyakit dan pedang.
Ternyata janji Allah itu benar, mulai 1948 orang2 Israel mulai pulang ke Palestina.
Kerna itu tidak ada siapa pun bisa musnahkan Israel karena itu rencana Allah sejak ribuan tahun.
Hanya saat hampir kiamat, baru lah Israel bisa dimusnahkan, sesuai nubuat di Taurat.

Tanpa Nama berkata...

Jangan membuat andaian dgn akal seharusnya berpegang lah pada sunnah nabi saw tetapkan lah hati pada rabb pencipta allah swt barang siapa yg Bantu Agama allah pasti allah Akan dtg bantuan Dan memberi keputusan yg terbaik, sepertimana nabi saw Dan sahabat tanpa peralatan perang serba serbi tidak mencukupi bahkan berada dlm kelaparan 313 ketika gazwa badar melawan 1000 org lengkap senjata bahkan cukup sempurna dari segi bekalan mknan,allah swt hantar bantuan pd islam melalui nusrah ghaibiah itu janji allah swt,yakin lah dgn Agama kamu yaitu islam,jgn lah ada ragu2.. sesungguhnya was2 itu perbuatan syaitan nafsu tidak ingin berjihad tetapi yg membezakan adalah iman yg sempurna.. wallahualam

Unknown berkata...

Inilah ujian yg wajib ditangani bersama tanpa berpeluk tubuh , berhasil atau tidaknya kita serahkan pd yg maha berkuasa lagi mengetahui .... Moga sdr2 seagama terus bisa mengharungi ujian Sementara kehidupan ini ....Aamiin .

Unknown berkata...

Allahuakbarr...