Isnin, 1 September 2014

YAHUDI ANGGAP MEREKA BANGSA MULIA

Bahagian 5


Yahudi anggap bangsa mereka sahaja bangsa yang mulia. Manakala bangsa lain adalah bangsa yang hina.

Seseorang Islam yang ada cita-cita untuk berjuang, disamping memahami matlamat dan kaedah perjuangan, dia juga mesti mengkaji, mengenali dan mengetahui musuhnya terutama bangsa Yahudi. Banyak kerosakan yang telah dilakukan oleh Yahudi ke atas umat Islam. Bangsa Yahudi sangat fanatik pada agamanya. Faktor fanatik itu jugalah yang mendorong mereka bersungguh-sungguh berjuang.

Hal ini tidak berlaku pada bangsa lain kecuali pada umat Islam di zaman Rasulullah dan para Sahabat dahulu. Cuba kita kaji apakah faktor yang menjadi pemangkin utama yang mendorong Yahudi untuk berjuang dan menentang umat Islam. Berikut adalah kepercayaan dan keyakinan mereka:

Mereka adalah anak tuhan
1. Yahudi sangat berkeyakinan bahawa mereka adalah anak Tuhan. Mereka adalah bangsa yang terpilih (the chosen people) manakala bangsa-bangsa lain hanyalah hamba yang hina.

2. Mereka yakin semua manusia akhirnya akan masuk ke Neraka kecuali Yahudi. Kalaupun mereka masuk Neraka, hanya selama enam hari.

3. Bangsa Yahudi ialah bangsa yang paling mulia di dunia (bangsa Ariya). Justeru itulah mereka tidak boleh tunduk kepada bangsa-bangsa lain.

4. Kebanyakan para nabi dan rasul adalah dari keturunan Bani Israel. Bangsa mereka dimuliakan Tuhan. Tidak ada sebab mereka mesti tunduk kepada bangsa lain.

Perkara-perkara inilah yang menjadi pemangkin dan pendorong besar kepada orang Yahudi untuk merosakkan bangsa-bangsa lain terutama umat Islam yang merupakan musuh tradisi mereka, supaya umat Islam mudah untuk diatur dan dicatur.

Di antara jaringan perangkap yang ditaja oleh Yahudi untuk mencatur dunia termasuk umat Islam dalam semua bidang ialah seperti berikut:

1. Politik

Mencetuskan bermacam-macam ideologi seperti demokrasi, nasionalisma, komunisma, sosialisma, kapitalisma dan lain- lain. Semuanya hasil ciptaan orang Yahudi. Tetapi pada waktu yang sama mereka sendiri pun tidak mempercayai, jauh sekali mengamalkan ideologi-ideologi tersebut. Mereka kempen dan promosikan fahaman-fahaman itu ke seluruh dunia sehingga seluruh dunia bertelingkah untuk mempertahankan fahaman masing-masing.

Lalu Yahudi mengambil kesempatan mencatur bangsa-bangsa yang sedang bergaduh, padahal Yahudi sesama mereka langsung tidak menggunakan sistem ciptaan mereka itu. Mereka mencatur supaya bangsa masing-masing berusaha untuk mempertahankan ideologi dan pegangan masing-masing hinggalah sanggup bergaduh dan berperang sesama sendiri. Begitulah cara mereka menawan dunia.

Oleh kerana bilangan mereka sedikit iaitu hanya sekitar 3 juta orang, mereka tidak memilih cara perang bersenjata kerana menawan melalui peperangan bersenjata sangat merbahaya bagi mereka, mahal serta merosakkan dan merugikan mereka.

Lalu mereka memilih kaedah menawan secara halus iaitu dengan mencatur para pemimpin dunia sama ada secara sedar atau pun tidak. Melalui cara ini, walaupun secara lahir atau fizikal penglibatan mereka tidak nampak tetapi pada hakikatnya apabila pemimpin dunia berada dalam percaturan mereka, maka sebenarnya merekalah yang sedang kuasai dunia.

Di waktu yang sama mana-mana pemimpin dunia yang tidak mahu tunduk dengan percaturan mereka ataupun cuba lari dari kongkongan mereka, Yahudi akan bertindak kasar walaupun di kalangan pemimpin yang bukan Islam.

Contohnya seperti yang berlaku kepada bekas Presiden Amerika Syarikat, John F. Kenedy yang mati ditembak. Walaupun dia sedar yang dia berada dalam bahaya kerana cuba lari dari percaturan Yahudi, tetapi dia tetap dengan pendiriannya. Akibatnya, dia mati dibunuh. Presiden Zia ul Haq, yang ada cita-cita Islam, cuba hendak menegakkan Islam di Pakistan. Apabila dapat dikesan oleh Yahudi, akhirnya turut menerima nasib yang sama. Dia pun mati dibunuh. Tidak cukup dengan itu, Yahudi telah mencatur Pakistan dengan mencanangkannya sebagai sebuah negara Islam, padahal imej Pakistan sangat buruk sekali. Tidak cukup Pakistan terkenal dengan kotor, miskin, mundur dan rasuah, malahan akhlak bangsanya juga sangat rendah hingga mencemari imej Islam itu sendiri.

Hal ini bukan kebetulan tetapi memang dirancang supaya dunia melihat begitu hina dan hodohnya rupa sebuah negara Islam. Begitu sekali hebatnya jaringan Yahudi dalam mencatur dunia dan negara-negara orang Islam.

2. Ekonomi

Dari sudut ekonomi, Yahudi telah mencipta sistem ekonomi kapitalis yang berasaskan riba. Hari ini seluruh sistem kewangan dunia tidak terlepas dari riba. Yahudi sangat mengkaji bahawa riba adalah diharamkan di dalam Islam kerana ia sangat merosakkan, menindas dan menzalimi manusia. Oleh itu digunakan sistem ini dalam jaringan perangkap ekonomi kapitalis mereka hinggakan seluruh sistem kewangan dunia mesti berasaskan riba. Seolah-olah sudah tidak ada jalan keluar dari jaringan ini. Tetapi pada waktu yang sama mereka sendiri tidak mengamalkan sistem kapitalis tersebut. Mereka tidak menghisap darah sesama mereka sendiri tetapi menghisap darah orang lain. Mereka sendiri tidak mengamalkan riba dalam urusan perniagaan mereka kerana mereka cukup tahu tentang bahaya riba.

Cuba kita lihat bagaimana mereka menggunakan jaringan ekonomi kapitalis untuk menakluk negara-negara di dunia. Yahudi menubuhkan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) yang bertujuan memberi pinjaman dan dana kepada negara-negara yang memerlukan. Bagi memastikan negara-negara yang menjadi sasaran mereka masuk ke perangkap mereka, maka Yahudi pun membuat serangan ekonomi dalam bentuk serangan mata wang ke atas negara-negara yang menjadi sasaran mereka terutama negara di sebelah Timur.

Yahudi sangat mengkaji jadual kebangkitan Islam kali kedua dan mereka tahu ia akan bermula dari Timur. Cuma mereka tidak pasti Timur itu merujuk kepada negara mana. Jadi di antara cara halus untuk menyekat kebangkitan ini ialah dengan membuat serangan besar-besaran melalui spekulasi matawang dan lain-lain bagi melumpuhkan ekonomi negara di sebelah timur dengan harapan bila ekonomi lumpuh, maka kebangkitan Islam itu walaupun tidak dapat dihalang tetapi sekurang-kurangnya dapat dibendung.

Apabila negara-negara sasaran itu telah lumpuh ekonominya maka mereka akan datang meminta sedekah dari IMF seperti yang dilakukan oleh Indonesia, Thailand, Korea dan lain-lain. Kadangkala belum sempat negara-negara tersebut meminta bantuan, mereka terlebih dahulu menawarkan skim-skim bantuan pemulihan. Kononnya atas dasar perikemanusiaan tetapi sebenarnya di situlah peluang mereka untuk mencatur dan memerangkap negara-negara berkenaan supaya tunduk pada kehendak mereka.

Berbagai syarat dikenakan yang menguntungkan mereka dan merugikan negara yang menjadi mangsa. Di waktu itu oleh kerana keadaan sudah terdesak, sudah tidak ada pilihan lain, maka terpaksalah negara-negara malang ini akur dengan kehendak musuh walaupun terpaksa mengorbankan maruah bangsa, negara dan agama sekalipun.

Hal ini bukannya tidak disedari oleh negara-negara yang menjadi mangsa, tetapi apabila sudah termasuk dalam perangkap dan jerat musuh, mengikut kaedah akal hampir mustahil akan dapat melepaskan diri lagi. Apa yang dilakukan oleh mereka ini bagaikan seorang pemimpin yang zalim. Di malam harinya dia mengarahkan orang-orangnya merobohkan rumah-rumah rakyat manakala di siang harinya pula dia akan memanggil mangsa-mangsa tersebut dan menghulurkan bantuan kononnya atas dasar simpati tetapi dikenakan berbagai syarat untuk memastikan orang-orang itu berada di dalam genggamannya.


3. Sosial

Perangkap dan serangan Yahudi di sudut sosial juga tidak kurang hebatnya. Oleh kerana Yahudi sangat maklum bahawa kebangkitan itu bermula dari Timur, maka sudah tentu negara-negara Islam di sebelah Timurlah yang menjadi sasaran utama mereka. Cuba kita ambil contoh dua negara iaitu Indonesia dan Malaysia.

a. Indonesia

Indonesia merupakan sebuah negara umat Islam yang terbesar di dunia. 90% daripada 200 juta penduduknya adalah beragama Islam. Indonesia juga dibanjiri ribuan pesantren di seluruh negaranya. Tetapi pada waktu yang sama juga kerosakan aqidah dan moral di kalangan rakyatnya sangat ketara. Seperti biasa, Yahudi memulakan jarumnya dengan merosakkan keturunan umat Islam. Sebagai contoh, di Indonesia perkahwinan di antara orang Islam dengan yang berlainan agama tidak menjadi masalah malah sudah menjadi budaya.

Malah pernah berlaku anak seorang tokoh ulama terkenal di sana telah berkahwin dengan Yahudi sewaktu menuntut di luar negara. Kalau kita faham itu sebenarnya bukan kebetulan tetapi memang di rancang sebagai laluan untuk merosakkan umat Islam serta mencemari maruah Islam.

b. Malaysia

Begitu juga di Malaysia, kes-kes yang melibatkan gejala sosial seperti sumbang mahram, rogol, zina, pelacuran, arak, dadah, judi dan lain-lain majoritinya adalah di kalangan orang Melayu yang beragama Islam. Walaupun kes-kes ini dilakukan juga oleh masyarakat yang bukan Islam tetapi ia tidaklah kebetulan tetapi terhadap orang Islam itu memang dirancang.

Malah yang lebih memeranjatkan negeri Kelantan yang telah lebih 12 tahun diperintah oleh parti Islam adalah di antara negeri yang mencatat kadar jenayah sosial atau maksiat yang paling tinggi di Malaysia. Di antara perangkap yang dilakukan oleh musuh ialah mereka telah berjaya memperdaya umat Islam yang makin lemah imannya dengan membawa masuk budaya Bollywood ke negara ini. 

Majoriti masyarakat Islam sangat menggilai gejala ini yang mana pengaruhnya sungguh kuat hingga di merata tempat filem dan lagu Bollywood di pasang sepanjang masa. Tidak cukup dengan itu, mereka juga sengaja menganjurkan anugerah Bollywood dilangsungkan di negara ini, padahal ianya tidak ada kena mengena dengan Malaysia.

Budaya ini bukan sekadar merosakkan moral dan maruah umat Islam tetapi yang lebih merbahaya dari itu ia juga turut merosakkan aqidah umat. Walaupun ada di kalangan para
ulama dan pemimpin yang menyedari hakikat ini tetapi sudah terlambat untuk membendungnya, lebih-lebih lagi bukan mudah untuk menyekat dan membaiki keadaan ini kalau kita bukan orangnya dan tidak kena pula cara dan kaedahnya.

4. Pendidikan

Berbagai kaedah dan cara juga digunakan oleh Yahudi untuk merosakkan umat Islam dari segi pendidikan. Mereka memulakan dengan menguasai seluruh bidang ilmu termasuklah ilmu Islam supaya semua golongan terpaksa merujuk kepada mereka. Malah apa yang mendukacitakan, umat Islam yang mengambil bidang pengajian Islam pun terpaksa mengaji tentang Islam daripada Yahudi yang bukan beragama Islam malah yang memang merancang untuk menghancurkan Islam. Berapa ramai profesor dari kalangan Yahudi yang menghafal Quran dan Hadis lalu mengajarnya pula kepada umat Islam.

Apabila ini berlaku, kesannya yang pertama ialah ilmu itu sudah tidak ada berkatnya lagi. Yang kedua, mereka boleh menggunakan kelebihan yang ada pada mereka dalam penguasaan ilmu Islam itu untuk merosakkan dan memutarbelitkan fakta hingga mencemari kesucian agama Islam malah sampai boleh merosakkan aqidah umat Islam.

Teori Darwin yang mengatakan manusia ini asalnya dari beruk pun adalah ciptaan Yahudi. Darwin adalah seorang Yahudi. Tujuannya adalah untuk merosakkan aqidah manusia. Sebagai contoh lagi, berapa banyak sejarah hidup Rasulullah telah diputarbelitkan oleh orientalis hingga boleh mengakibatkan cacat hubungan umat Islam hari ini dengan Rasulullah.

Malah yang lebih parah lagi para pelajar yang membuat Ph.D dengan mereka memang disyaratkan secara halus supaya bersetuju dengan falsafah dan pandangan mereka kalau nak lulus periksa. Bukan setakat itu sahaja. Para pelajar ini pula yang telah dirosakkan pemikiran mereka, apabila pulang ke negara masing- masing dengan membawa pulang Ph.D hasil menuntut dari bijak pandai Yahudi itu, akan dipastikan supaya memegang jawatan-jawatan penting di kementerian agama dan menjadi penasihat Perdana Menteri, Presiden atau raja-raja dalam bidang agama.

Cuba bayangkan betapa rosaknya agama dan masyarakat apabila para penasihat agama terdiri daripada anak-anak murid Yahudi. Tidak cukup dengan itu, mereka merancang untuk merosakkan lagi agama Islam dengan menghantar anak-anak didik mereka menjadi Rektor atau Syeikh di universiti-universiti Islam di seluruh dunia seperti di Malaysia, Mesir, Pakistan dan lain-lain lagi. Berapa ramai para pelajar yang menuntut di seluruh dunia akan dirosakkan pemikiran mereka atas nama Islam.

Cuba lihat apa yang berlaku pada Universiti Al-Azhar, tempat berkumpulnya para cerdik pandai dan tokoh-tokoh Islam. Kini Al-Azharlah pusat kerosakan ilmu Islam. Daripada para pendidik, pentadbir hinggalah para pelajar yang datang dari seluruh dunia semuanya telah rosak. Sijil boleh dijual beli, belajar bukan lagi kerana Allah tetapi kerana periuk nasi. Amalan rasuah di antara pensyarah dan pelajar berleluasa. Ada yang sanggup menjual diri semata-mata untuk sekeping ijazah. Begitulah sekali berjayanya Yahudi merosakkan satu institusi pengajian Islam yang tertua di dunia itu.

Berdasarkan contoh-contoh di atas kita dapat melihat bagaimana dahsyatnya Yahudi menebar jaring ke seluruh dunia untuk mencatur manusia terutama umat Islam. Kalau difikirkan secara logik akal, memang sudah tidak ada jalan keluar apabila telah masuk ke dalam jaringan Yahudi ini. Lebih-lebih lagi umat Islam hari ini sudah tidak ada kekuatan. Sama ada kekuatan ilmu, ekonomi, politik dan lebih-lebih lagi kekuatan iman.

Sebenarnya bagi umat Islam, pendorong atau pemangkin yang paling kuat ialah Tuhan dan syariat. Tapi bila Tuhan sudah hilang dan syariat sudah tidak diamalkan, maka tidak ada apa lagi yang tinggal pada umat Islam. Inilah di antara rahsia mengapa kita tidak boleh membangun.

Oleh sebab itu dalam keadaan ini, kalau bukan kerana faktor karomah pemimpin yang bertaqwa, kita tidak akan boleh membangun. Yahudi telah meletakkan pukat dan jalanya di merata tempat manakala kita baru hendak berteori bagaimana hendak membuat pukat. Di sinilah kita mesti faham bahawa hanya pemimpin bertaqwa yang ditunjuk oleh Tuhan sahaja yang mampu membawa umat Islam keluar dengan selamat daripada jaringan musuh ini.

Satu-satunya perkara yang tidak akan terperangkap dan terkesan oleh musuh ialah kekuatan roh. Peranan roh inilah satu rahsia Tuhan yang hanya diberi oleh Tuhan kepada mereka yang bertaqwa. Inilah satu-satunya jalan yang tidak dapat ditandingi oleh mana-mana kuasa sekalipun kerana pencatur di belakangnya adalah Tuhan yang Maha Kuasa. Oleh itu kalaulah kita bukan pemimpin yang ditunjuk oleh Tuhan jangan mencuba-cuba nak memimpin. Takut-takut akan lebih parah lagi.

Hal ini juga sangat diketahui oleh Yahudi. Mereka sangat yakin bahawa di hujungnya nanti mereka akan dikalahkan juga di tangan Imam Mahadi.

Selain daripada Imam Mahadi, tidak ada pemimpin lain yang mampu mengalahkan mereka malah semuanya berada dalam genggaman mereka.

Inilah antara perkara-perkara tersirat yang tidak difahami oleh para pemimpin hari ini. Sebab itulah berbagai usaha untuk menangani gejala sosial menemui jalan buntu. Di sinilah bukti pentingnya peranan orang rohani.

0 ulasan: