Rabu, 12 September 2012

ORANG UMNO JUAL TANAH ........???


SIAPA ORANG KUAT UMNO YANG JUAL TANAH ........???


Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) diminta menyiasat penjualan tanah di kawasan bandar Jerantut yang didakwa berlaku penyelewengan membabitkan penjawat awam dan ahli Umno sendiri.

Ketua Pemuda Umno Bahagian Jerantut, Datuk Wan Amizan Wan Abdul Razak berkata, kes itu perlu disiasat supaya imej dan nama baik Umno dapat dibersihkan dari

pada segala unsur rasuah.

Menurutnya, Pemuda Umno berasa terpanggil membuat laporan kepada SPRM supaya menyiasat perkara itu bukan sahaja untuk membersihkan imej parti, malah bagi mengekang segala manipulasi projek dalam kawasan bandar oleh pihak tertentu.

Sebilangan tanah di Bandar Baru yang menempatkan tapak rekreasi, stesen teksi dan bas contohnya, sudah terlepas kepada syarikat tertentu akibat tindakan pihak terbabit.

http://www.sinarharian.com.my/politik/orang-parti-jual-tanah-dakwa-pemuda-umno-1.84303

Minta juga SPRM siasat penerokaan tanah-tanah kerajaan secara haram di belah-belah Batu Balai. Dengar ceritanya beribu-ribu ekar telah diceroboh dan di tanam dengan sawit dan getah. Kata orang belah-belah sana yang banyak menceroboh ni puak-puak pendatang purnama mengambang dan juga puak2 sebangsa DAP ....... entah la ...... bila sokong membawa rebah. Benteras gejala memburukkan imej kerajaan ni terutama yang duduk di Pejabat Tanah sebab mereka adalah RAJA TANAH di mana-mana sahaja ..............Sebahagian dari tulisan di blog N9 tanpa sebarang pindaan:

KAMI KATA:-

MASALAH RASUAH INI ADALAH MASALAH YANG SSSSAAAANNNGGGAAATTT SERIUS DAN PERLU DIAMBIL TINDAKAN DRASTIK.KAMI ADA MENDENGAR MASALAH PEMILIKAN TANAH DIKALANGAN KAKITANGAN AWAM DI DAERAH JERANTUT.SETELAH ADA SEPASUKAN PIHAK SPRM DATANG UNTUK MENYIASAT,MEREKA-MEREKA INI SIBUK MENCARI PEMBELI BAGI MEMBELI TANAH YANG MEREKA MILIKI ATAS KUASA MEREKA DALAM HAL TANAH DAN GALIAN NI.


DENGAR CERITANYA RAMAI ANTARA MEREKA INGIN MENJUAL TANAH-TANAH TERSEBUT DENGAN HARGA MURAH.ADA JUGA CERITA DIMANA SEORANG YANG BOROI TELAH MEMPEROLEHI TANAH DISEKITAR KG KELOLA DAN DURIAN HIJAU KE.TAPI TANAH INI DIMILIKI DENGAN MENGGUNAKAN SEPENUHNYA KUASA SEBAGAI YANG BOROI.RAMAI ORANG KOMPLEN, TAPI SUARA ORANG KECIL NI TAK BERAPA DENGAR DEK ORANG RAMAI.DAN JUGA BIASANYA PENERIMA SAHAJA YANG DIKENAKAN TINDAKAN,TANGKAPAN ATAU APA SAHAJA.KENAPA PEMBERI JARANG SEKALI DIKENAKAN TINDAKAN? ADAKAH MEREKA MENGATASI UNDANG-UNDANG ATAU MEREKA ITULAH UNDANG-UNDANG?ENTAHLAH....Wallahua'lam .....

http://www.bernama.com/bernama/state_news/bm/news.php?id=492341&cat=tm
http://spu-bloggers.blogspot.com/2010_04_01_archive.html

0 ulasan: